Jag trodde den här tiden var min

Jag trodde den här tiden var min; den här tiden som mammaledig utan bebis. Jag är så medveten om att det här kan vara lugnet före en väldigt intensiv storm att jag stornjuter av varje dag som det är bara jag och de som redan finns. När någon frågar om jag börjar bli otålig i väntan på bebisen är svaret NEEEEEJ.

De tre dagar i veckan som Arvid är på dagis är mina egna. Jag sover lite, vilar mera, läser mycket, stickar en del, surfar massor och andas i den rytm som jag önskar att jag alltid skulle andas. De dagarna känns som en oförtjänt gåva till mig, och bara mig, från fpa eller livet eller Gud.

Men i dag insåg jag en sak; den här tiden är ju inte bara min. Den är lika mycket, kanske ännu mer, mina barns. Mina i nuläget födda barns.

Arvid har mamma-pappa-Arvid-dag på måndagar. Världens bästa dag i den värld som är hans. Tänk att han, som aldrig fick ha oss för sig själv, får ha oss odelat en dag i veckan. Och på fredag är det mamma-Arvid-dag. Världens nästbästa dag i den värld som är hans.

Ingrid kommer hem tidigt från skolan alla dagar, ofta redan kring halv ett på eftermiddagen. Och jag är oftast hemma och lika ofta utvilad. Jag är ledig och tillgänglig. Vi hinner göra saker tillsammans, vi hinner prata med varandra.

Nu samlar vi tillsammanstid. På hög. För kommande, kanske hårdare tider. Hur vardagen än blir med den nya bebisen så kommer vi stundvis att längta tillbaka till den vardag som är nu. När vi hade tillsammanstid.

Den här tiden är min. Men inte bara min. Den är också deras.

Den är vår.

kass-family-portraits-by-kavilo-photography-23kass-family-portraits-by-kavilo-photography-8

Bilder: Kavilo photography.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s