Född till att vara höggravid

Jag är större än någonsin. Inte nödvändigtvis som människa – även om jag förstås hoppas på det – men definitivt som kropp. Och ändå får jag dagligen höra att jag är liten. Det får jag faktiskt höra bara när jag är höggravid, liten är ett ord som sällan beskriver kvinnor på 177 cm.

Höggraviditet är i sanning mitt element. Jag är dålig på första halvan av graviditet men andra halvlek är SÅ min grej. Jag kan ju lista mina graviditetskrämpor bara för att illustrera:

Halsbränna: Nej. Faktiskt hade jag halsbränna en liten stund tre kvällar i rad förra veckan, men den försvann sedan innan jag ens hann överväga att agera på den.

Ryggbesvär: Nej.

Bäckenbesvär: Nej.

Muskel- och vadkramp: Nej.

Åderbråck: Nej.

Hemorrojder: Nej.

Nästäppa: Nej.

Urinvägsinfektion: Nej.

Känsligt tandkött: Nej.

Illamående: Nej.

Ömma bröst: Nej.

Foglossning: Nej.

Viktökning: Ja. Men hyfsat ödmjuka 8 kg.

Trötthet: Ja. Men å andra sidan är det slaskiga novemberdagar och den som är pigg har nog minst en hund begraven någonstans.

Strimmor på magen: Nej.

Svullnader: Nej. Kan fortfarande ha mina ringar i storlek XS. Det är förresten enda gången i hela mitt liv som jag har haft något alls i storlek XS.

Förhöjd kroppstemperatur: Nej. Inte vad jag märkt av.

Sammandragningar: Nej.

Sömnproblem: Jag vaknar rätt ofta men ligger sällan vaken länge. Sover fortfarande på något som påminner om mage.

Jag är enormt tacksam. Vet ju att mången kvinna vankar, suckar och stönar och förgås av diverse krämpor i det här skedet. Själv känner jag mig nästan som en gasell. Och absolut ingenting har jag gjort för att förtjäna det. Jag får bara tacka och ta emot. Ödmjukt.

Min graviditetsapp säger att det är nio dagar kvar. Jag kan bara nästan tro det. På rådgivningen i tisdags sa de att bebisen kommer om en vecka om den kommer då Arvid kom. Vi är bara nästan redo.

Ändå; du får komma precis när du vill. Helt redo blir vi nog inte. Men den här gången räcker nästan faktiskt hela vägen.

kass-family-portraits-by-kavilo-photography-36Ni vet det vi det här laget. Kavilo photograhpy har tagit bilden, i typ vecka 36.

6 thoughts on “Född till att vara höggravid

  1. Hej! Har tänkt önska dej lycka till i flera veckor men det har känts för tidigt. Men nu plötsligt känns det rätt. Lycka till med förlossningen och tiden efteråt, ja allt! Din inställning är härlig. Du inspirerar mej på många vis.

  2. Vad skönt! Själv är jag inte alls gjord för att vara gravid, men som tur för att föda barn istället 😉 Fick min trea på torsdag (lite som en chock i vecka 35, hade ju knappt skruvat ihop sängen än), och tänker alltid att föda känns så mycket bättre än att vara gravid. Lycka till med allt! Att få ta hem en efterlängtad mini till storasyskonen är nog det bästa jag varit med om.

    • Oj, jag igen är sällan så fel som när jag föder barn. Det är så inte min grej. Vad är din hemlighet? Stort grattis till ett tredje barn! Det blir fantastiskt att få ta hem den lilla till de två som väntar så mycket.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s