Samma värld

Världen är inte sämre i dag än den var i går. Världen är inte mörkare och inte farligare än när vi somnade på tisdagskväll. Det är samma värld, vi har bara papper på hur den världen verkligen ser ut.

Jag delar den känsla som mitt flöde svämmar över av i dag. Men jag tänker inte ge upp. Det är som det är men hur det kommer att bli är vi alla med och väljer. Jag tänker fortsätta göra min del för att världen i morgon ska se annorlunda ut än världen ser ut i dag och för att det utbredda missnöjet ska bli mindre eftersom missnöje alltid röjer väg för populism och förenklingar.

Och en stor del av min del gör jag i skolan tillsammans med människor som i allra högsta grad kommer att forma vår morgondag och få leva med konsekvenserna av den. Under en av de allra sista lektionerna jag höll innan jag blev mammaledig talade jag passionerat, kanske rentav med lite darr på rösten, om vikten av att människor med rösträtt följer med samhällsdiskussionen och tar ett ansvar för att vara pålästa och kunniga, också fast det kan kännas komplicerat och torrt. Med rätten att rösta följer också skyldigheten att följa med. När människor med rösträtt inte orkar läsa politiska artiklar och analyser utan bara klickar på bildtäta medieprodukter som alla andra redan klickat på är det farligt. När vi delar och gillar hellre än läser och tänker strilar vi vår egen rösträtt i linsen.

Förlorar gör vi först när vi ger upp.

img_0248

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s