Mer sex än någonsin

– Om du är modig ägnar du ett pass åt kvinnans lust, säger min vän. 

Jag har just frågat henne om råd inför en kurs för mammor som jag ska leda. Och just så modig är jag att det blir ett lustpass. 

Och just så angelägen för egen del. Jag är nämligen väldigt mycket kropp den dag då jag pratar med min vän. Och/men väldigt lite lust. 

Den dagen är jag drygt halvvägs in i min graviditet och sex är för tillfället lägst ner på alla mina listor. Om ens med. Och jag sörjer min olust varje dag. Jag ser inte min olust som ett maktmedel eller som en handelsvara (vilket artiklar som den här på något sätt antyder). Jag ser ju den som min stora sorg. Min stora svaghet.

Faktum är att alla jag mött som kämpat med olust skulle vilja ha lust. Det är ingen (åtminstone ingen jag pratat med) som njuter av att vägra den andra något som hen vill ha. Och jag tänker att välmenande artiklar kan bli något helt annat i möte med en kropp och själ som verkligen kämpar. 

Sedan den där sommardagen har jag gjort en lustresa utan dess like. Det har funnits veckor då vi haft mer sex än någonsin (inklusive bröllopsresan) – varsågod för den informationen, mamma och forna elever – och det har funnits veckor då sex inte funnits på kartan. Och jag tror ju att det måste få vara så i ett liv som består av så mycket. Jag vill inte göra våld på min lust, den är helt enkelt alldeles för bra och alldeles för viktig för det. Jag kan och vill förstås hjälpa den på traven, men jag vill inte förneka den genom att inte ens lyssna in den. 

För jag tror ju att vi genuint vill vilja. Och att den där första viljan gör hela skillnaden också de gånger som den andra viljan inte riktigt infinner sig. 

Advertisements

2 thoughts on “Mer sex än någonsin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s