Nominerad till bloggpris

Min första tanke? Oj nej. Det finns tusen saker som talar emot mig. Och jag fick ju faktiskt mitt pris redan förra året.

Min andra tanke? Att det är det finaste som finns att någon tycker att jag är inspirerande. Att någon till och med tycker att jag är så inspirerande att jag förtjänar det här priset en andra gång. Och att den där någon dessutom är fler än en, rentav så många att jag nu är en av finalisterna.


Jag är alltså nominerad i kategorin Årets inspiratör på årets bloggala. Om jag någon gång har inspirerat dig på något sätt så får du väldigt gärna rösta på mig. Rösta gör du här.

Jag känner mig onekligen lite som en katt bland hermelinerna när jag ser på alla oss nominerade. Jag är inte lika ung och snygg och blond som alla andra. Jag är inte lika cool, lika välklädd och lika bra på att ta bilder. Jag går inte på lika roliga fester, jag tar aldrig kameran med mig och jag anser fortfarande att ord ofta säger så mycket mer än bilder.

Men jag är jag. Och efter trettiotre år på den här jorden blir jag bara mer och mer övertygad om att det räcker. Att det räcker mer än väl. Och det är egentligen det jag försöker säga hela tiden; att jag räcker, att du räcker och att vi alla räcker. Trots att vi finns i en värld och i en tid då vi hela tiden ska konsumera, jaga och maxa för att bli de bästa tänkbara versionerna av oss själva. Jag vill vara en motvikt som säger att vi i stället ska vara lite snällare mot oss själva och framförallt; lite snällare mot varandra. Att vi ska tänka lite mer på hur vi ser på andra och lite mindre på hur andra ser på oss. Att liv är komplicerade, sköra och fantastiska – inte sällan på samma gång och att vi nästan aldrig vet vad den vi möter går och bär på. Att ett litet liv som levs på ett stort sätt slår ett stort liv som levs på ett litet.

Tack till er som nominerat. Tack till er som röstar. Och ännu mer; tack till alla er som läser och på det sättet låter mig finnas med på ett litet hörn i era liv.

Ni inspirerar mig.

One thought on “Nominerad till bloggpris

  1. “….konsumera, jaga och maxa för att bli de bästa tänkbara versionerna av oss själva….”

    Håller med! Både unga, gamla och däremellan sugs alltmer med i hetsen. Jag välkomnar allt som motverkar denna prestationshets.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s