Inte bara en syster

Hon är inte som jag. Alls. Hon bakar bröd efter att ha lagt sina barn. Hon springer snabbare när det är lopp än när det är träning. Hon har ett estetiskt öga att räkna med. Hon tar bilder som tål dagsljus. 

Hon fixar en pannacottta utan att man märker det, fast man sitter i samma rum. Hon kan njuta av att klippa gräs och se harmoni i att diska för hand. Hon är en mård när jag är ett får på rymmen. (Det där sista är en hänvisning som ganska få förstår, men hon och jag förstår och vet.)

Hon är vacker, hon är modig, hon är klok. Hon är stark, hon är rakryggad, hon är sann. Och hon skrattar alltid på rätt ställen när jag försöker vara rolig. 

Jag mår bättre när jag får vara med henne. Och hon säger detsamma om mig. Svindlande tanke.

Hon blev min när jag var bara ett år och två månader. Knappt. Inte anade jag då vilken gåva jag fick. Inte förstod jag heller när vi bråkade som barn eller när vi inte riktigt hittade varandra som tonåringar. Men nu. Jag ver det så väl; hon är inte bara en syster. Hon är en bästa vän. Och en av de absolut viktigaste människorna i mitt liv.

Grattis på födelsedagen, älskade syster! Du som funnits så länge jag kan minnas och ännu längre. Du som blir mig närmare hela tiden. Tänk att vi fick bli varandras!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s