Det svåra är lättare

Vänskap är många olika saker. Bland annat är det att frimodigt bjuda in sig till en familj på Kristi himmelfärdsdag, dyka upp redan innan lunch och sedan avlägsna sig igen först efter att man fått två mål varm mat och två desserter. På den veranda där man sitter allra helst. I en majsol som levererar utöver allt man någonsin kan begära och förvänta sig. Visst minns vi det nu? Och visst minns vi det sedan om det regnar en vecka i juni eller till och med juli? Att vi faktiskt fick också den här helt galna majveckan som en helt oförtjänt och oväntad nåd?

Jag är lite för lätt om hjärtat i dag för att kunna gräva fram någon genuin smärta och beröra på djupet. Ibland undrar jag om de kanske har rätt ändå, de som säger att det svåra är lättare att skriva om än det lätta. Att det som tynger ett sinne gör sig bättre i bokstäver än det som lyfter och bär.

Men i dag är jag lyft och i dag är buren. Och det är det jag kan säga. Det jag tror att jag ska säga. Ibland är sinnet som en julivarm majdag. Ibland är det faktiskt lätt att vara människa  och jag har lärt mig att ta vara på de gånger som det är så, för oftast är detta människovarande något helt annat än lätt.

Tur att den här dagen samtidigt var den pollenmässigt klart värsta hittills i år. Ingen vill ju ha en berättelse som är för perfekt.

saaraamanda

Kvinnan på bilden har väldigt mycket med det perfekta i berättelsen att göra.

Advertisements

One thought on “Det svåra är lättare

  1. Ja. Ljuvligt, kan känna hur.(Pollenall vet jag inget om, men ljuvligheten i dom lätta dagarna du beskrev förmedlades)
    Jag tror det är just såhär viktigt att skriva om de befriade dagarna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s