Jag har aldrig varit speciellt snygg

Tyvärr ser bikinisäsongen ut att bli lång i år. Om folk slänger av sig kläderna redan i begynnelsen av maj blir det ju onekligen så. Och egentligen borde ju en lång bikinisäsong vara det bästa som finns. Men med bikinisäsongen kommer ju också bikinihetsen, som både Lillemor och Linn bloggat om i dag, och då blir ju säsongen för den också lång. Så odelat förtjust kan jag inte vara.

Själv är jag lyckligt besparad. Just bikinihets har aldrig varit någon gren som jag ägnat mig åt. Och jag har en teori om varför: jag har aldrig varit speciellt snygg. Inte ens när jag var mitt snyggaste jag var jag en sådan som fick folk att vända sig om på gatorna. Några perfekta mått har jag aldrig haft och jag vägde lika mycket (om inte lite mer) när jag blev student som jag gör nu. Jag har alltid sett ganska medioker ut. Och med tanke på att min hetsmätare just nu är på minus så är jag faktiskt helt okej med det.

Men det betyder inte att jag alltid har varit nöjd med att se medioker ut. Det fanns tvärtom några år då jag var helt övertygad om att jag skulle vara lycklig om jag bara var snygg. Tänk att jag faktiskt trodde det! Att lite bättre förutsättningar rent utseendemässigt på något skulle öka min lycka. Eller inte ens bara det; jag trodde ju att ett snyggt yttre ensamt skulle göra mig lycklig.

Lycklig blev jag. Snygg blev jag inte. Men alla gånger tillräckligt snygg för att leva ett liv som är meningsfullt och roligt och givande. Alla gånger tillräckligt snygg för att få ett jobb som känns lika meningsfullt och roligt och givande. Och man och familj och vänner som är betydligt mer än så. Och det räcker faktiskt för mig. Det räcker mer än väl.

Jag har många gånger tänkt att det utseendemässiga förfall som obönhörligen drabbar oss alla är lite lättare för oss mediokra eftersom vi alltid har behövt vara något, det har inte räckt med att vi har sett ut. Ingen har dyrkat marken vi gått på bara för att vi kommit in i ett rum och förgyllt det med vår skönhet, vi har fått odla andra kompetenser redan från början. Vi har aldrig heller varit snyggast på bikinistranden och då finns det nog inte ens på kartan att börja försöka bli det när man passerat trettio.

Medioker är melodin skrev Marcus Dunberg i mitten av april och syftade förstås på något helt annat än att se medioker ut. Men jag tror faktiskt att medioker vinner också här. Så länge ingen betalar mig för att vara snyggast på stället – och ärligt talat är det ju ytterst få av oss som kan leva på just det – så är det bortkastad tid, bortkastad energi och bortkastade pengar att ens försöka. Hellre tar jag en glass till och njuter av den lycka som är min trots mitt – eller tack vare – mitt mediokra yttre.

student

Jag och mina gymnasievänner då det begav sig 2002. Jag i den studentklänning som jag fortfarande kan ha. Inte för att jag är speciellt smal och snygg nu. Utan för att jag aldrig var speciellt smal och snygg.

Men speciellt nöjd och glad. Och det var jag också då det begav sig 2002.

Advertisements

4 thoughts on “Jag har aldrig varit speciellt snygg

  1. Själv skulle jag kunna skriva en hel bok om ämnet, för jag skulle så gärna velat få unga, speciellt tjejer att förstå att lyckan och välmåendet har så väldigt lite med utsidan att göra… En insida i balans är helt avgörande. Tyvärr tar det ofta så väldigt lång tid att förstå detta, ibland hinner hela livet susa förbi.

  2. Jag som tycker att du är så vacker och har en så s-n-y-g-g kropp, kvinnlig och fin i kjolar (som jag alltid känner mig töntig i). Dina ögon glittrar du har så fin benbyggnad (hahha, sa jag det där just?!) och du har spår i ansiktet av att ha skrattat så mycket. Det är sådant jag, ja åtminstone nuförtiden, tycker gör en människa vacker, het och sexig! 😀 Inte det där man trodde var det en gång i tiderna..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s