När hon var 25 år ung

När jag var 25 år ung hade jag nyss blivit mamma. Jag var nästan klar med min utbildning. Jag bodde i en mysig liten radhuslägenhetsaktig bostad. Jag hade en trygg och bra man som hade en fast anställning. Jag hade mitt på det torra.

När hon var 25 år ung hade hon nyss blivit mamma för tredje gången. Hon var inte lika klar med sin utbildning. Hon bodde i en höghuslägenhet i Vasa. Hon hade inte längre någon man. Alls. Hon var ensamstående trebarnsmamma utan utbildning. Och dessutom utan sin egen mamma. Hon hade ingenting på det torra.

Tänk att hon fixade det. Tänk att hon dessutom fixade det så bra. Hatten av för min älskade mamma!

Därför, och för att hon är ljuvlig alla dagar, skrev jag dagens kolumn i Kyrkpressen om henne. Om min mamma. Här kan du läsa den.

Advertisements

2 thoughts on “När hon var 25 år ung

  1. Så bra och vackert du skrev om din/er mamma här och i Kyrkpressen.
    Jag har funderat ibland på hur jag på ett öppet och respektfullt sätt skulle skriva om min mamma. Hur jag skulle kunna dela insikter hon gett mig utan att det skulle bli för privat.
    Du skrev rakt och osentimentalt skulle jag också kunna säga. Det gav insikt men inte för mycket insyn det speglade er närhet men lät inte oss andra klampa rakt in i hennes föräldraskap och er barndom. Tack Amanda för ännu en läsvärd stund!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s