Vi är alla livsfarliga

I skrivande stund ser jag den nyaste Bond-filmen. Jag kan inte ens namnet på den. Så lite bryr jag mig. Det var mitt eminenta sällskap för kvällen som ville se filmen och jag gick med på det under villkoret att jag fick hänga på nätet samtidigt. 

Filmen är tråkig. Jag är så otroligt oberörd.

Men jag tittar med ett halvt öga och fylls av tacksamhet över att ingen vill jaga mig och skjuta mig och döda mig. Jag känner inte till någons hemligheter, jag sitter inte på information som någon vill åt. Jag äter knäckebröd till frukost, hämtar på dagis hälften av gångerna och ser på tv på fredagskvällarna. Jag är inte intressant på det sättet. Alls. Jag är helt ofarlig. 

Tänker jag. 

Men inser när jag tänker lite till att det egebtligen inte är sant. Det finns inga ofarliga människor. Vi är alla livsfarliga. Vi påverkar världen varje dag. Bygger upp den eller river ner den. Oftast både ock. 

Vi formar värderingar. Vi bygger samhällen. Vi skapar lagar. 

Jag tror att vi alla gör skillnad och spelar roll. James Bond på sitt sätt, jag på mitt och du på ditt. 

Vi är alla farliga på någon spelplan. Och vårt updrag är att spela där i det godas tjänst. 

   

 

4 reaktioner på ”Vi är alla livsfarliga

  1. ja . Vi är alla farliga på någon spelplan och vårt uppdrag är att spela där i det godas tjänst.
    Om jag nånsin låter tatuera mej så är det med denna din mening.
    Så bra är den.
    Och så svårt är det.
    Den enas ondska- den andras godhet

  2. Jag drömde en natt att jag läste din bok där det fanns utvalda blogginlägg. Den här kunde vara med i boken. Illustratör var S. F (fyrbarnsmodern..). Så skulle det vara något för dig att göra på riktigt? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s