Liv är alltid 100 %

”Att vara småbarnsförälder är att leva utan allt det man egentligen vill ha.

Eller så är det att ompröva sina önskemål och anpassa dem enligt de förutsättningar man nu har.”

Så sa jag i går. Och jag menade det. Absolut. Menar det fortfarande.

Men faktum är ändå att jag kom bara halvvägs i går, vilket jag insåg först efter att jag fick lite hjälp på traven. Så i dag säger jag så här:

Att vara människa är att leva utan allt det man egentligen vill ha.

Eller så är det att ompröva sina önskemål och anpassa dem enligt de förutsättningar man nu har.

För ingen av oss, småbarnsföräldrar eller ej, har ju allt det vi egentligen vill ha. Det finns en brist och en otillräcklighet som kommer på köpet med själva människovarandet. Det finns i slutändan bara brustna människor som inte blev som de skulle och som lever liv som inte blev som de tänkte.

Och det är faktiskt helt okej.

Allas liv är alltid 100 %. Allas händer är alltid fulla. Allas dygn alltid för korta.

Min mening var aldrig att säga att småbarnsföräldrar skulle ha det värre än någon annan. Min mening var bara att förhoppningsvis lyfta någon börda från någons trötta axlar – absolut inte att påstå att just den här bördan skulle vara värre än någon annan. Det finns många bördor jag inte känner tyngden av och just dem kan jag inte skriva om. Men den här känner jag. Varje dag.

Ett vet jag: vi har alla våra bördor. Allas ryggar är lite böjda.

Vi är människor. Det ingår i konceptet.

IMG_0248

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s