Den där konstigaste saken

Ännu en av de där tusen konstiga sakerna med att ha barn: att någon annans tillstånd plötsligt påverkar dig mycket mer än ditt eget. Jag väljer alla gånger min egen hunger, trötthet, sjukdom och lättretlighet framom barnens. Alla gånger.

Och det är inte bara för att jag är en självuppoffrande och ädel person utan mest för att jag inte orkar med deras gnäll. De är jättedåliga på att vara hungriga, trötta, sjuka och på dåligt humör. Om jag själv vaknar efter en för kort natt är det lite segt att stiga upp. Om barnen vaknar efter en för kort natt har ingen längre någon livsglädje. 

Att bli förälder är i sanning att ge ifrån sig kontrollen. Helt. På något plan anade jag det kanske. På inget plan visste jag vad det skulle betyda i praktiken; att jag rycker på axlarna när mitt eget grundläge är uselt men går i bitar när någon annan saknar något.

Men så har vi den där kanske allra konstigaste saken bland de tusen konstiga: att det alla gånger är värt det. Alla.

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s