Hård hud och skinn på näsan

Var köper man teflon? Sådant som man kan måla en människosjäl med?

Och köper man hård hud och skinn på näsan? 

Och kan man köpa allt det där utan att på kuppen förlora den styrka som trots allt finns i en känslig människa? 

Det fanns en tid då jag såg min känslighet som min största svaghet. Nu ser jag den – på riktigt – som en av mina främsta styrkor. Men vissa situationer vissa dagar är jag verkligt dåligt rustad för. Jag ser de hårdhudade med skinn på näsan och teflonsjälar rycka på axlarna och gå vidare. Jag ser mig själv krympa flera centimeter och förlora frimodighet. Och i de stunderna önskar jag att jag var mindre jag och mera något annat.

Vi människor är bräckliga saker. Man måste vara försiktig med oss.

  

4 reaktioner på ”Hård hud och skinn på näsan

  1. Jag känner så igen mig. Vissa dagar önskar jag bara att jag skulle vara helt kall så att alla elakheter och fräckheter man råkar ut för bara skulle rinna rakt av en. Men andra dagar värdesätter jag mina ”svaga” sidor högt. Jag känner att de gör mig till en mera empatisk människa som bryr sig om människorna i min närhet. Tack för en trevlig blogg också! 🙂
    Pernilla/Lungan i stormen

    • Det är väl just så det är. Vissa dagar är det känsligheten som gör att man vill och vågar flytta berg. Andra dagar är det samma känslighet som gör att man hamnar under andra berg. Knepigt det där. Tack för din fina kommentar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s