Hård hud och skinn på näsan

Var köper man teflon? Sådant som man kan måla en människosjäl med?

Och köper man hård hud och skinn på näsan? 

Och kan man köpa allt det där utan att på kuppen förlora den styrka som trots allt finns i en känslig människa? 

Det fanns en tid då jag såg min känslighet som min största svaghet. Nu ser jag den – på riktigt – som en av mina främsta styrkor. Men vissa situationer vissa dagar är jag verkligt dåligt rustad för. Jag ser de hårdhudade med skinn på näsan och teflonsjälar rycka på axlarna och gå vidare. Jag ser mig själv krympa flera centimeter och förlora frimodighet. Och i de stunderna önskar jag att jag var mindre jag och mera något annat.

Vi människor är bräckliga saker. Man måste vara försiktig med oss.

  

Advertisements

4 thoughts on “Hård hud och skinn på näsan

  1. Jag känner så igen mig. Vissa dagar önskar jag bara att jag skulle vara helt kall så att alla elakheter och fräckheter man råkar ut för bara skulle rinna rakt av en. Men andra dagar värdesätter jag mina “svaga” sidor högt. Jag känner att de gör mig till en mera empatisk människa som bryr sig om människorna i min närhet. Tack för en trevlig blogg också! 🙂
    Pernilla/Lungan i stormen

    • Det är väl just så det är. Vissa dagar är det känsligheten som gör att man vill och vågar flytta berg. Andra dagar är det samma känslighet som gör att man hamnar under andra berg. Knepigt det där. Tack för din fina kommentar!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s