Jag försökte säga

Jag försökte säga att mitt hjärta brister för att det finns sexåringar som tycker att de är överviktiga. 

Jag försökte säga att jag går sönder av tanken på att många av mina elever avskyr sina egna spegelbilder.

Jag försökte säga att jag sörjer att det finns trettioåringar, fyrtioåringar och femtioåringar som aldrig landat i sin egen kropp. 

Jag försökte säga att jag avskyr att det finns människor som blir retade för sina bröst, ben, öron och näsor.

Jag försökte säga att det inte är ditt och mitt fel att vi inte kan stå emot. 

Jag försökte säga att den som väljer en skönhetsoperation inte gör mera ”fel” än den som väljer att sminka sig. Att ingen av oss ens gör fel. Bara att jag sörjer att vi känner att vi måste.

Jag försökte ju bara säga det. Men jag misslyckades. Tydligen. För så många hörde så mycket annat. Sådant som jag aldrig sa. Och aldrig menade.

Dessa arma ord. Så lätta att missförstå. Så svaga och otillräckliga. Och ändå det starkaste vi människor har. Det enda som räcker någonstans alls. 

IMG_1987

8 reaktioner på ”Jag försökte säga

  1. Nejnejnej! Jag förstod helt vad du menade och du skrev ett av de mest kärleksfulla inläggen i den här jobbiga debatten. och du har ju helt rätt. Kram!

  2. Nej men vad synd att du blev så missförstådd. Jag (tror iaf) förstod precis hur du menar, och mitt hjärta brister lika mycket av de orsaker som du listar upp. Jag tyckte du skrev det så bra och tydligt i det tidigare inlägget. Tyvärr är det precis som du säger, lätt att tolka och misstolka andras ord.

  3. Tredje gången jag försöker skriva en kommentar nu 😀
    Det jobbigaste med det finaste att skriva sina tankar på internet är ju att hur man än skriver kan folk välja att vrida och vända på det, beroende på var i livet de är och hur deras sätt att se det på är. Och det kan man inte göra så mycket åt. Hur jag än vill kan jag inte påverka hur en annan människa tänker och känner.
    Jag förstod dig.

  4. Nej men vad synd att du blev så missförstådd. Jag (tror iaf) förstod precis hur du menar, och mitt hjärta brister lika mycket av de orsaker som du listar upp. Jag tyckte du skrev det så bra och tydligt i det tidigare inlägget. Tyvärr är det precis som du säger, lätt att tolka och misstolka andras ord. (ps. det här är tredje försöket jag gör på att sända iväg kommentaren ifall om det råkar komma tre på raken…)

  5. Precis det läste jag också tidigare! Ibland känns det bara som om vissa försöker allt för att missförstå och inte bryr sig ett dugg om hur skribenten egentligen tänkte… Det är inte alltid enkelt att vara bloggare! Bra skrivet, både nu och tidigare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s