Ända till solen

– Rakastan sua, isä, sa den lilla i sin rosa halare. 

Och jag tänkte; hon är ju som Arvid. Där satt hon vid det lilla bordet på biblioteket och bläddrade i en bok. Och konstaterade helt oprovocerat att hon älskar sin far. Så där som Arvid också gör.

Arvid tänkte nog inte som jag; att hon ju är som han. För han förstod ju inte vad hon sa. Men en stund senare visade han det genom att helt oprovocerat titta på mig och säga: 

– Jag älskar dig, mamma. 

Han skyr inte de stora orden, min lilla Arv. Han räds inte de stora känslorna. Och om de faller över honom klockan 16.33 på biblioteket struntar han blankt i att han är en finsk man och bara bejakar de känslor han har. Det händer att jag frågar mig hur han har blivit sådan. Och om jag tänker ens en sekund till så vet jag ju nog. 

Varje dag får han många, många gånger höra att han är omtyckt och älskad och fin och bra och viktig och härlig. Ett barn som varje dag många, många gånger får höra att han inte får och inte ska måste ju också få höra det där första också. Ännu flera gånger. 

För det är ännu mera sant. 

IMG_1980
Hur mycket han tycker om mig? Med hans egna ord: 

– Ända till solen och ända till jorden och ända tillbaka. 

2 reaktioner på ”Ända till solen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s