Jag skulle kunna tänka mig att vara pappa

Vi vill ha färre barn och vi vill ha dem senare. Oerhört intressant artikel och för omväxlingens skull ett kommentarsfält man kan läsa (nästan) utan att tappa livslust och/eller tro på mänsklighet. 

Kommentaren av kvinna28 fångade min blick och min själ. Låt den fånga också din!

  
Jag skulle vilja våga säga att det inte är så farligt som det ser ut. Att det visserligen kostar mycket, men att den är den delen av affären som är lätt att beskriva med ord medan ord aldrig kan göra rättvisa åt det man får tillbaka. 

Jag skulle vilja våga säga att omvärlden kanske förväntar sig mindre av pappor men att barnen förväntar sig exakt lika mycket och att det ändå är deras förväntningar som räknas och som man alltid vill nå upp till. 

Jag skulle vilja våga säga att det är värt det. Alla gånger. Att barn trotsar logiken och spränger ramarna. Att det plötsligt är genuint rimligt att nio dåliga saker uppvägs av en bra. Att nio trotsanfall väger bomull medan en magisk stund väger bly. 

Men jag vet inte om jag vågar. Åtminstone inte i dag. 

För i dag är en sådan där dag då jag känner mig rätt usel. Trött och förkyld och dålig. Jag ger mig själv en svag trea i föräldraskap. På skalan 4-10. Och den där uselheten har nått helt nya nivåer sedan mitt livs för alltid knöts ihop med mina barns.

Och det kan ju hända att jag skulle få ett högre vitsord om jag var pappa. Men jag är faktiskt inte säker. 

IMG_5573
Oj, ni två. När dagen varit dålig och jag är trött kan jag tänka att ni borde ha fått någon bättre. Och att det är så märkligt att ni till och med i dag tycker att jag är bra. Till och med bäst. Mitt i min arma uselhet. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s