How 2 be sexy

Jag skäms nästan för att erkänna det, men exakt så står det på baksidan av min torrschampoflaska. Som om det är sexy jag försöker vara när mitt hår egentligen borde tvättas men jag bara inte orkar. 

Texten fortsätter. Tyvärr. ”… refreshens flat hair for that 2 sexy push up and extra texture! Be naughty and sex up your style!”

Jag kan för säkerhets skull betona att jag använder den här produkten trots texten. Den är i sin helhet absurd och jag misstänker att de som författat den antingen har fått betalt per gång de fick in ordet sexy eller så kan de inte så många andra ord. 

Seriöst. Det är absurt. Jag kan å ena sidan skratta åt det. Min mamma har samma flaska. Tänk det. Att en kyrkoherde på 50+ i Korsholms prosteri också kan vara målgruppen. Det tänkte de nog inte på när de skrev texten. 

Jag har mina ideal och jag har min verklighet. Mina ideal säger förstås nej tack till företag som säljer torrschampo med sex. Jag tycker det är trist att sex är en handlingsvara på så enormt många olika områden då jag ju envist fortsätter tro att det aldrig någonsin var tanken. Trots att ingen av oss längre minns något annat. Jag kan å andra sidan gråta åt det.

Men jag har också min verklighet som säger att mitt hår doftar hallonlemonad nu. Till skillnad från då mitt gamla torrschampo luktade skumt och dessutom gav mig huvudvärk.  

Så jag offrar mina ideal på hallonlemonadens altare den här gången. Och kan inte låta bli att fundera på hur diskussionen gick till då den här texten kom till och klubbades igenom. Vissa möten skulle man ju onekligen ha velat vara med på. 

 IMG_1400

Vad bilden har med texten att göra? Bara typ allt. Den kom till en gång då jag ville visa min syster i fjärran land att jag hade smutsigt hår. 

3 reaktioner på ”How 2 be sexy

  1. Ville bara trycka på gilla-knappen, men hittade den inte… Dina inlägg är som små diamanter som flrgyller min vardag. Tack!

  2. Själv har jag ersatt torrshampo mot potatismjöl! Inga vita fläckar, hemska kemikalier eller luriga partiklar i lungorna. O klart billigare! Prova!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s