Dagens Bellman

Det hände sig vid denna trettondag att vi satt och berättade Bellmanhistorier vid lunchen. Eller egentligen var det Ingrid som berättade och Arvid som full av beundran bad henne berätta mer. Och jag anade det lilla syskonets dyrkan av det äldre syskonet, som äldst i syskonskaran vet jag så lite om just det men jag ser det ibland i Arvids blick. 

Efter lunchen vågade han sig på en egen historia:

– Det var en gång en Bellman och ingen mer. Han skulle köra en legobil, men han kunde inte det. Så sedan skulle han köra en riktig bil, men han kunde inte det heller. Så sedan skulle han köra en bajskorv och han kunde det faktiskt. 

Jätteroligt. Här lever vi kiss- och bajsålderns glada dagar.

  

Advertisements

6 thoughts on “Dagens Bellman

      • Jag medger att vissa skämt i bajskategorin kan vara roligare på avstånd… men jag skrattade åtminstone till framför datorn!

  1. Haha! SÅ BEKANT! Hos oss berättas det också Bellman-historier. Jag har en åt dina barn, en som Arvid lär uppskatta:

    Det var en gång Bellman, fransken och tysken. De fick önska varsin grej som de skulle få simma i. Fransmannen sa “choklad”, och så fick han hoppa rakt ner i en bassäng med choklad. Tysken sa “pengar”, och så fick han hoppa rakt ner i en bassäng med pengar. Bellman råkade halka, sa “bajs” och ja, hoppade rakt i en bassäng med…

    Hälsningar från mamman med de numera onödigt många Bellman-historierna

  2. Har även här funnits en Bellmanperiod för ca 1-1,5 år sedan. Hittade vitsböcker på loppis som var otroligt populära här hemma förra julen. Tyvärr verkar de flesta Bellmanhistorier landa i kiss och bajs träsket, eller är det kanske det som är så roligt 😒😉…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s