Utvärdering av hångel-december

Det var egentligen Fredriks fel. Eller förtjänst. När jag hörde honom säga att vi är så hopplöst oromantiska insåg jag dels att han hade rätt och dels att det är mest mitt fel. Jag är på många sätt en festlig människa att leva med (tror jag själv) men på romantik är jag urusel.

Så jag tog mig samman och kom med det lite oortodoxa förslaget hångel-december. Obligatoriskt, dagligt hångel i väntan på julen. Så hur gick det?

Bra. Jättebra! En enda gång minns jag att jag sa:

-Hånglet kommer att sitta hårt åt i kväll.

Men inte ens den kvällen var det övermäktigt. Eller ens svårt.

För grejen är ju den att jag vill hångla med Fredrik precis varenda dag. Det är bara det att jag ibland är så trött, att diskhögarna ibland är stora, att barnen ibland är så jobbiga och att arbetsdagarna ibland knappt är slut förrän nästa arbetsdag börjar. Det är bara det att att det så ofta är något. Men egentligen vill jag ju. Varje dag. Och den viljan är faktiskt mer sann än min trötthet, diskhögarnas storlek, barnens jobbighet och arbetsdagarnas längd.

Det vi känner i stunden är ju inte alltid hela sanningen. Ofta finns det något ännu mer sant där bakom som vi lätt glömmer i stunden för att omständigheterna stör så mycket och gör bilden suddig.

Jag tror inte att hångel-december kan rädda en relation som knakar. Men jag tror helt uppriktigt att hångel-december kan påminna oss om den där sanningen som vi lätt glömmer bland alla omständigheter och att hångel-december kan hjälpa oss att se bilden klarare. Och det är betydligt mer än någon annan julkalender hittills har klarat av.

vi två

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s