En av jullovets bästa dagar

Till sist landade vi i dag i huset där vi borde ha landat redan flera gånger under vårt jullov. Vi trodde vi skulle hinna med så mycket och med så många, men med nästan inget har vi hunnit. Hur kunde tidernas längsta jullov vara så kort? 

Men till sist hittade vi då dit och på köpet fick vi en av jullovets bästa dagar. Att vara med dem kostar ingenting men det ger så ofantligt mycket. 

Jag tänker på hur komplicerat det var med vänskap när jag var barn och tonåring. Jag landade aldrig riktig någonstans. Hos ingen kunde jag andas ut och vara trygg och det var nog minst lika mycket mitt fel som de andras. 

Sedan när jag var sjutton kom hon in i mitt liv. Vi var olika varandra redan då och växer på många sätt bara längre ifrån varandra. Vi har nästan inga gemensamma intressen och jag är dålig på nästan allt som hon kan. Ändå blev vi bästa vänner och jag börjar våga tro att vi kommer att fortsätta vara det. För min själ hittar alltid hennes. Och då gör det ingenting att jag är helt ointresserad av växthus, matlagning och estetik. Vi möts.

Sedan när jag var tjugoett kom han in i mitt liv. Via henne. Och förstås mest till in i hennes. Och jag visste direkt att han var den bästa som finns för henne och redan för det kunde jag ha älskat honom. Men sedan var han ju dessutom i sig så sjukt älskvärd. Den snällaste, tryggaste och genuinaste man kan tänka sig. Så rolig att vara med och så lätt att tala med.

Vi hör ihop med dem. På alla sätt förutom med blodsband. Och alla dagar fattas de oss när vi lever våra vardagsliv så långt från varandra. Men alla dagar finns de med oss. För vi hör ihop med dem.

  
Vi fyra sommaren 2015. 

  

Vi fyra sommaren 2005.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s