Vi den 21 december 2015

   
 Vi inledde med morgondans till finlandssvenska höjdare som KAJ och Arne alligator. Och med vi menar jag mig själv, mina barn och min systers barn. De andra vuxna på sin höjd tittade på.   

 Vi fortsatte med systers och min egentid. Det blev ett besök på marimekkos butik i Hertonäs. Bara en gång tidigare har jag varit där. Också då med just denna syster.   

Vi skulle sedan möta resten av gruppen i centrum. Och jo, som påsen antyder så köpte jag något. Fuskade och köpte nästa kvartalsplagg redan nu. Ångrar mig inte alls. Men det är långt till april.   

 Vi hade en stadsvistelse som bilderna inte alls gör rättvisa. Uppenbarligen fanns ju dessa sekunder också men jag minns mest skrik och gnäll och missnöje.    

 Vi överlevde eftermiddagen då kvinnan på bilden ovan och hennes förstfödda dotter kom på besök. Att jag får kalla henne min bästa vän gör mig fortfarande lite pirrig. Tänk att man kan bli en bästa vän rikare när man är närmare trettio än tjugo.

Konstaterande: den femmannagrupp som är mina och min systers barn har i dag en medelålder på 5,8 år. För tre år sedan var medelåldern följaktligen bara 2,8 år. Och då var det helt galet. Det är verkligen tusen gånger lättare i dag att hantera den här gruppen. Jo. Men nästa gång vi tar den till centrum några dagar före jul är 2019. Förutsatt att ingen fått fler barn. Förstås.

Kvinnan som tagit bilderna, min syster, har förresten också stickat den rödvita kofta jag har på mig. Det hon inte kan behöver man inte kunna. Förutom finska. Förstås. Eller?

One thought on “Vi den 21 december 2015

  1. Håller verkligen med… tänk om jag som bor i Sverige inte hade kunnat svenska…en omöjlig ekvation… Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s