Sex säljer

Och så kom dagen då mitt blogginlägg om hångel-december blev mitt nästmest lästa någonsin. I går tittade över fyratusen unika personer in här, vilket i min bloggbok är helt absurda siffror. Och allt det för lite gammalt hederligt, om än systematiskt och schemalagt, hångel. 

Jag har mina teorier. 

För det första: sex säljer. Och även om hångel inte är direkt sex så är det ju inte direkt motsatsen heller. 

Men jag tror ju inte att det är bara det. Eller ens mest det. Jag tror ju att vi människor är rätt svältfödda på berättelser om riktiga relationer och när någon skriver om något som känns bekant så vill vi läsa. Vi ser filmernas berättelser om allt det som händer mellan två personer fram till att den gemensamma resan börjar, men när vardagen väl rullar igång gör sluttexterna samma sak. Eller så läser vi böckernas skildringar av de mest utsatta och mest tragiska relationerna, de extrema skräckexempel som är omöjliga att relatera till. Men ganska sällan får vi ta del av verklighetens relationsporträtt. 

Och det är ju det vi vill ha. Vi vill veta hur man lever lyckligt tillsammans i snabbmakaronernas och spysjukornas rike. Vi vill veta hur man gör när två helt olika människor ska formas av och för varandra. Vi vill veta hur man hittar skrattet och romantiken och glöden i den relation man redan valt istället för att börja söka på andra håll. 

Åtminstone vill jag veta. Desperat. Om jag får vinna bara en kamp i det här som kallas liv så är det kampen för vår relation, för oss. 

Jag vet inte mycket om hur man vinner den kampen. Men jag vet en del och jag vet mer hela tiden. Det jag tror mig vara helt säker på efter elva och ett halvt år som gift kvinna är att snällhet är kraftigt underskattat, att det är livsviktigt att ha roligt tillsammans och att förnöjsamhet är en dygd som inte gynnar bara dig själv utan också den som lever dig närmast. Och en bonus: att den som ser dig mest också ska få se dig när du är som bäst. Spara det bästa du har till de bästa du har. 

Och seriöst: kör hångel-december. 

20140807-075646-28606752.jpg
Foto: Kavilo photography.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s