En glimt av vårt nya hem

För ganska precis tre månader sedan flyttade vi. Ibland kan jag känna att jag nog inte är en bloggare värd namnet då jag inte bjudit er på ens en glimt av det hem som numera är vårt.

Men jag tycker ju att golv och möbler och fönster och vinklar och soffkuddar säger ganska lite om ett hem. Det är ju aldrig på det sättet jag spontant skulle beskriva vårt hem. Snarare skulle jag säga ungefär så här:

Vi har mer luft nu än vi haft någon gång tidigare. Och vi hade nog glömt hur mycket lättare det är att andas om man har mer luft, hur mycket man än älskar dem man delar luften med.

Det går nästan ingen dag utan att någon annan än vi fyra finns här i något skede. Eller vi fem just nu, vi firar i dag fyra veckor med vår engelska inneboende.

Vi har precis allt vi kunde önska oss i hemväg. På riktigt. (Även om jag nu i skrivande stund inser att det kan hända att Fredrik skulle säga att vi har allt vi kunde önska oss minus bastu i lägenheten.) Vi har ett hem som är nära alla de platser vi besöker dagligen och använder bilen mindre än vi gjorde för tre månader sedan och cyklarna betydligt mer. Vi har ett hem som är stort nog att rymma de människor vi vill dela vårt liv och vår vardag med. Vi har ett hem där det kan hända mycket samtidigt. Vi har ett hem som är vackert i våra ögon. Vi har ett hem där det ibland ringer på dörren på söndagarna och goda vänner till våra barn står i trapphuset och bjuder dem på lekstund utomhus. Vi har ett hem där pulsen går ner. Ett hem där vi vill vara hela tiden.

Vi har ett hem som är vårt och just det är vi enormt tacksamma för alla dagar. Och ett hem som faktiskt kan bli allt det vi alltid velat att vårt hem ska få vara.

Och jo, så här såg det ut tidigare i dag när jag egentligen dukade av bordet efter lunchen men plötsligt drabbades akut av den där enorma tacksamheten och bara ville föreviga:

advent2

Och så här såg det ut en sekund senare när Ingrid insåg att jag förevigade:

advent1

P.S. Det är en tigerutklädningssvans som ligger på bordet bredvid den gula ugnsformen. D.S

P.P.S. Om tillräckligt många ber tillräckligt snällt kan det bli soffkuddar och vinklar en annan gång. En bloggare som knappt är värd namnet måste ju någon gång ställa upp och ge läsarna vad de vill ha. D.D.S

Advertisements

4 thoughts on “En glimt av vårt nya hem

  1. Åh! Glasvägg! Så härligt med med bara en tunn glasvägg mellan inne och ute!! Nu blev jag en liten smula avis, men det går över.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s