Tidernas charmigaste treåring

Arvid har i dag firat sin tredje dopdag med rådgivningsbesök. Han var blyg i början, om man med början menar de första åtta sekunderna. Sedan tog han ton och fortsatte hålla den tonen genom hela besöket. 

Han pusslade, han byggde torn, han ritade en cirkel och visade prov på sina färgkunskaper. Han verbaliserade känslor och hoppade på ett ben. Han imponerade också med en förträfflig syn och sparkade fotboll. 

Men mest pratade han. Ganska snart fattade han galoppen. De ställde frågor om hans vardag och han svarade artigt. Och började berätta självmant. 

– Vi har flyttat. 

– Jag har ganska många spel hemma. 

Och annat viktigt. 

Han var bedårande. Till och med den som var med när han var vaken ännu 22.35 i går (alltså jag) märkte hur bedårande han var. 

Han var tidernas charmigaste treåring där inne! Det märkte alla vi som var med. Jag är på något sätt helt övertygad om att också hälsovårdaren och den praktiserande studeranden var helt golvade av hans charm. 

Och jag älskar att jag får vara helt övertygad om det. För på ett mera rationellt plan inser jag att de antagligen blir lika golvade också av de andra treåringarna som kommer in genom dörren. Men att de kan ge mig en känsla av att just mitt barn är helt strålande är… helt strålande. Det är just sådana människor som ska jobba med barn. Och föräldrar. 

Bäst är den rådgivning som gör att föräldrar och barn går vidare med nytt hopp. Jag återfick lite tro på att vi nog ska landa på fötterna efter den här trotsperioden också. Men jag landar hellre i morgon än om ett halvt år. Om jag får önska.

20131118-233719.jpg

Lilla älskade varelse. Inte hade jag en aning då. Du gav oss den längsta och lättaste smekmånad man någonsin kan önska sig. Nu just ger du annat också. Och vackert så. Eller, inte just vackert. Men sunt. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s