Vem får se dina bröst?

Jag hävdar med bestämdhet: det finns ingen orsak att operera brösten för att de inte motsvarar din idealbild av bröst. Också bröst som kan användas som halsduk och bröst som hänger vid knävecken är fullt dugliga bröst.

Och inte ens bara dugliga. Nej, de kan till och med se riktigt skapliga och trevliga ut (om det känns viktigt) eftersom det finns så många behåar som är så brutalt bra. Det är ju onödigt att låta kniven jobba när redan gammalt hederligt tyg och några byglar får så mycket till stånd. INGA bröst bor i knävecken efter ett möte med en behå. INGA bröst kan tas för hudfärgade sjalar om de finns i en sådan.

Jag förde en gång den här diskussionen med stort engagemang. Flera höll med. Många är vi som har märkt att de där brösten som är lite trötta och hängiga på morgonen kan vara pigga och på hugget någon timme senare om de bara träffat rätt behå. Men. Så kom kommentaren. Tänk om man sedan befinner sig i en lite intim situation och behån åker av. Då märker han ju att brösten inte riktigt håller vad de lovat. Så? Vad händer då? Är det inte väldigt pinsamt?

Jag hävdar med bestämdhet: det finns ingen orsak att befinna sig i intima situationer med män som kommer att bli besvikna på dina bröst. I sådana situationer ska du och dina bröst finnas bara tillsammans med människor som är värda det förtroende som en borttagen behå innebär. Han som blir besviken hade ingenting där att göra. Välj bort honom redan innan. Välj hellre någon som förstår hur lyckligt lottad han är som får vara dig så nära, han kommer inte att skrämmas ens av bröst som släpar i golvet. Han kommer inte att bli besviken för att din behå lovade lite mer.

Så rocka en bra behå, om det känns som om dina bröst då får ett välbehövligt lyft. Eller låt dem fara bara och se vad som händer. Men tänk aldrig någonsin att en operation är en bättre lösning än en upplyftande vadderad behå för att operationen gör att du slipper pinsamma intima situationer där dina bröst avslöjar sitt rätta jag. Bara den som faktiskt tål och uppskattar dina brösts rätta jag ska få äran att se dem.

Advertisements

10 thoughts on “Vem får se dina bröst?

 1. Har du något bra råd för dem som inga bröst har och för den skull inte känner sig kvinnliga? Jag hade inga tröstande ord att ge i den diskussionen idag, annat än att vi alla är fina som vi är 🙂

 2. Kanske inte för utseendes skull men en bh hjälper nog inte alltid, även om den skulle vara hur bra som helst. Jag förminskade mina bröst för att skona min rygg redan som 19 år och det var nog ett av de bästa besluten jag tagit. Det var dessutom under en period som jag sportade som mest och var i bästa fysiska form, men ändå var skillnaden enorm. Det kan vara svårt att greppa om man har “vanlig” storlek. Många kvinnor lider hela sitt liv av ryggvärk i onödan, åtminstone tycker jag att en operation är bättre än att vara beronde av smärtlindring. En Bh är ändå bara ett plagg. Men i övrigt håller jag nog med dina poänger.

  • Bra poäng. Så är det! Och jag tänker att det är just därför operationsmöjligheterna finns. Inte för att fixa till oss så att andra inte blir besvikna när kläderna åker av. Kläderna ska inte av i sällskap med människor som blir besvikna.

  • Jag borde förminska mina, att kunna slänga upp ett bröst på axeln är verkligen inget som någon skall vara avundsjuk på, ständigt sjuk rygg och inga kläder som passar då de ställvis är för tajta. En bra bh är ett måste, man kan bara sukta efter de snygga i ok prisklass på Lindex.
   Men eftersom jag lider skär detta inlägg lite i mig frågan är inte svartvit

   • Frågan är förstås inte svartvit. Tack för din viktiga kommentar! Sedan hoppas jag ju att du vet att jag inte skriver om dig. För ditt argument för operation är ju inte att någon annan kan bli besviken när de möter den verklighet som dina bröst är. Jag är ledsen att det skar och hoppas som sagt att du inser att det på inget sätt var dig som det här handlade om.

 3. Bra inlägg (som vanligt) håller fullständigt med dig! Därför hatar jag reklamen från en plastikklinik i umeå som ständigt cirkulerar på tv4. Usch.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s