Bättre utan religion

Jag orkar inte riktigt med det här. Måste erkänna att jag hade lyckats glömma och förtränga men nu ska piskandet återupptas. Man bedömer att den stackars saudiske bloggaren är i tillräckligt gott skick för att få sig en omgång. Femtio piskrapp. 

Något brister i mig. Eller egentligen brister ganska mycket i mig. 

Jag minns inte ens vad han har skrivit. På vilket sätt han “förolämpat islam”. Och det spelar faktiskt ingen roll. Ingen förolämpning någonstans mot något förtjänar tusen piskrapp. Och det tycker jag, som ju avskyr förolämpningar och in i det sista tycker att vi ska behandla varandra med respekt och välvilja. 

Den där stackars mannen. Den där stackars frun. De där stackars barnen. 

Den här stackars världen. 

Och nej, jag tror inte att problemet är att det finns religion i den här stackars världen som är vår. Jag tror inte att världen skulle vara bättre utan religion. Jag tror att det där grymma i oss människor som gör att vi krigar och våldtar och piskar skulle finnas kvar också om religionen inte gjorde det. Vi skulle inte göra det i religionens man, men vi skulle hitta andra namn.

Tyvärr skulle vi nog det. 

Den här stackars världen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s