Jag tackar

Också idag kunde jag skriva ett lite lustigt inlägg om allt makabert som inträffade också den här dagen. Igår levde vi undantagsliv då vi var utan vatten och avlopp. Idag levde vi undantagsliv då vi var utan bil och pauser. Och i slutet av dagen blev vi plötsligt också utan Arvids ena framtand. 

Men. Jag orkar inte sluta dagen där. Istället vill jag tacka.

Jag tackar för en arbetsplats som varje dag kräver massor och ger ännu mer. Just idag tackar jag speciellt mycket för de tre unga kvinnor jag fick umgås och jobba med på lunchrasten. Ibland överträffar mitt jobb till och med sig självt. 

Jag tackar för den vän som jag fick promenera med en stund på eftermiddagen. Hon är i sanning underbar. Må hon veta det alla dagar.

Jag tackar för den familj som är min egen. För den man som är en grundtrygghet utan dess like och den jag har allra roligast med. För de barn som är helt fantastiska och helt… allt.

Jag tackar för de vänner som på kvällen bjöd oss på mat och firande av deras treåring. De är ännu ganska nya vänner, men vår relation fick en så ovanlig och intensiv början att vi redan kommit en bra bit.

Jag tackar för de vänner som såg Idol tillsammans med oss på seino. Det är tusen gånger roligare att se tillsammans. Och med just dem ser vi helst. De tar det på allvar på helt rätt sätt. 

Jag tackar för vårt ljuvliga hem. Det nya. Ni vet. För att vi ikväll är hela sju personer som sover tryggt under det här taket. Och för att ingen har det trångt och obekvämt. Eller sover i köket. 

Jag tackar för att nåden i att få tycka att det här var en mer än lovligt besvärlig dag med för mycket oflyt och för mycket gråt och blod. Men ännu mer tackar jag för nåden i att få se den nåden som just nåd. Och inse hur mycket gott och många goda dagen förde med sig. 

Jag tackar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s