Vår räddning

Arvid började på dagis förra hösten. Vi fick i uppgift att göra ett bildkollage med foton på hans nära och kära som han kan titta på när saknaden slår till. Kollaget finns fortfarande inte på dagisväggen. Över ett år har gått. 

Jag tror ibland att det är vår räddning. Inte direkt att vår son saknar ett kollage på dagis, men det som icke-existensen av kollaget symboliserar. Vi väljer bort sådant som inte är absolut nödvändigt för att få tillvaron att gå ihop. Och med gå ihop menar jag att vi orkar vara snälla och glada mot varandra nästan alla dagar. 

Jag minns en sjukt intensiv period förra våren. Sjukt. Vi hann nästan ingenting, men varje kväll tittade jag och Fredrik på ett avsnitt av Suits. Det låg drivor av ren tvätt på matbordet i flera veckor. Dammtussar blev dammråttor som blev dammälgar. Det fanns dagar då maten var mycket annat än näringsrik. Fotokollage borde ha blivit gjorda. Träning fanns inte på kartan. Men varje kväll valde vi att tända stearinljus och titta på tv-serier. 

Jag tror det finns många olika sätt att vara förälder på. Och många olika sätt att vara en bra förälder. Vi kommer aldrig att vara föräldrarna som kommer ihåg alla lappar i tid. Inte heller föräldrarna med genomtänka och kostcirkelriktiga matsäckar. Men vi är snälla och glada och hittills verkar det räcka rätt långt. 

Dessutom har vi tagit hem ett stort blått papper nu. Det närmar sig. Snart. På en dagisvägg nära dig.

IMG_9138

Advertisements

4 thoughts on “Vår räddning

  1. En tankeställare-tack! Jag fick gjort fotokollaget till ettåringens dagis ifjol, senare än alla andra men ändå innan sommarlovet. Och försökte sänka ribban på matlagning och städning. Men tydligen var det inte tillräckligt, för jag var inte snäll och och inte glad utan arg och ledsen. Och såg aldrig på tv-serier med min man. Men jag kan ju börja nu! Men främst behöver jag nog sova för att bli en gladare mamma (Barnen är 2 och 4 och vi har också en som periodvis skriker och är arg på nätterna, som jag läste om i en tidigare bloggpost från dig.)

    • Hoppas ni får sova! Det är grymt att inte få. Tortyr. Sänknkraven ännu mer när sömnen krånglar. Öva er i att hitta ro och frid också inkans så blir de där lugna stunderna fler.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s