Det värsta med det bästa

Skolåret har ju just börjat och ändå har vi på något märkligt sätt idag avslutat vår första period. Jag har delat ut uppsatser hela dagen och i något skede kändes det som om jag krossade unga drömmar på heltid. Ädla och mindre ädla drömmar, men drömmar likväl. Drömmen om att vara en begåvad skribent. Drömmen om att ha skrivit den bästa texten hittills för det kändes ju så bra. Drömmen om att klara modersmålet i princip helt utan arbetsinsats. Aldrig verkar jag vänja mig vid åsynen av drömmar som går sönder.

Den som någon gång trott att lärare njuter av att dela ut svaga prestationer tror helt fel. Det finns inget värre. Det är det absolut värsta med det absolut bästa jobbet.

Det är bara att kriga vidare. På måndag börjar vi om igen. Nya kurser. Nya elever. Nya grupper. Nya möjligheter. Nya drömmar. Och en del av de drömmarna kommer i slutändan att krossas. Men andra att besannas. Och idag tänker jag mest på dem.

Att vara god mot mig själv verkar vara min grej i slutet av den här veckan. Om du skulle ha sett min kalender och Fredriks kalender (för att inte tala om hur de passade – eller egentligen inte alls passade – ihop) skulle du också vara god mot mig.


Advertisements

One thought on “Det värsta med det bästa

  1. Skulle gärna velat ha en lärare som du på min tid… Hon lsom jag hade lyckades krossa mig så fullständigt så jag fortvarande lider av sviterna efter si så där hundra år… Hon tyckte inte om mig, så jag fick absolut inte vara duktig på någonting… Blyga lilla jag hade ju behövt så mycket uppmuntran och bekräftelse och fick bara det motsatta, hån och elakheter. Hoppas tiderna har förändrats så INGEN ska behöva drabbas av hennes likar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s