Den människa jag egentligen vill vara

Idag har jag ganska få stunder varit den människa jag egentligen vill vara. Inte har jag heller lyckats vara den lärare eller den mamma eller den fru eller den vän eller den något alls som jag egentligen vill vara.

Nästan alla dagar känns det ju som om vi har valt ett bra och hållbart liv. Som om det går ihop åtminstone nästan. Men idag gick det inte. Ens nästan. Jag har varit närvarande nästan aldrig och frånvarande till och med när jag varit närvarande. Att också idag är en del av berättelsen om mina älskade barns barndom känns lite sorgligt. Det finns ingen ljuv magi alls över den dag som är idag.

Men jag är snabb att förlåta. Både mig själv och andra, och nu ska jag utnyttja den egenskapen till max. Jag ska vila i min egen nåd (går det ens?) och jag ska inte tänka tillbaka på den här dagen som verkligen inte blev vad den borde ha blivit. Kanske den blev vad den kunde bli och i så fall är ju allt annat än nåd för lite. IMG_2020

En reaktion på ”Den människa jag egentligen vill vara

  1. Du skriver så vackert Amanda! Jag hämtar verkligen kraft i dina texter! För även jag (alla väl?) har dagar när jag verkligen inte är den människa jag vill vara! Och det låter ju så lätt ”be the person you want to be”. Men så kommer nåt emellan… En förkylning med huvudvärk, lite för mycket gnäll, lite för lite sömn. Men jag försöker igen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s