Trosviss efter magisk mässa

Mitt i världens elände fick jag åka på bokmässa till Göteborg. För tredje gången fick jag besöka den mässa som bäst kan beskrivas med ordet magisk. För tredje gången fick jag vandra omkring medveten om att ingen plats på jorden intresserade mig mer just då. Och för tredje gången fick min tacksamhet pulsera konstant flera dygn i sträck, också i de stunder då jag olika orsaker grät. Ibland var tacksamheten tröst och plåster när tårarna rann och andra gånger själva källan till gråten.

Magisk mässa. Som sagt. Du som varit där – du vet vad jag menar. Du som inte varit där – ta reda på.

Just den här gången var mässan lite ovanligt magisk då jag fick dela delar av den med min syster. Den syster som fotar. Så nu får du dela delar med oss. Och du får också en påminnelse om hur ljuv min blogg är var gång jag delar tillvaro med den systern.

IMG_2221 IMG_2219 IMG_2220 IMG_2218

Jag tror ju passionerat på ordet och litteraturen redan till vardags och jag vet inte riktigt vilket ord som ska beskriva vad jag känner och är såhär dagen efter. Trosviss. Kanske.

Jag är så innerligt glad för att ni skriver så att jag får läsa. Ni som tvingar mig att tänka till och tänka om och ni som förmedlar berättelser som annars inte skulle nå mig. Ni som gör att livsöden blir delar av mitt öde, berättelser delar av min egen berättelse.

Och jag är åtminstone nästan lika innerligt glad för att ni andra skriver så att mina barn får läsa. För att Ingrids ögon bara tindrade när jag kunde avslöja att Martin Widmark nämnde titeln på nästa Lasse Maja-bok under ett seminarium. För att jag sa godmorgon till en Arvid som satt i sängen med sina nya bokmässeböcker i famnen och sa:

-Mamma, ja elskal dehäl bokana.

Och jag är så innerligt glad för att jag får drömma om att någon gång få skriva själv. På det sättet. Medveten om att den drömmen kanske för alltid förblir en dröm, men glad över drömmen i sig.

(Den bästa bilden sparar jag tills imorgon. För med den kommer en hel berättelse på köpet.)

5 reaktioner på ”Trosviss efter magisk mässa

  1. Åh, du milde tid så det rycker i bokmässonerverna varje gång jag hör en rapport därifrån. Så fint att du fick åka. Jag lever fortfarande på minnet från bokmässan 2012, varje år tänker jag att jag ska åka tillbaka, men det har inte blivit av än. Det var en alldeles monumental upplevelse i mitt lilla liv. Böcker, berättelser, seminarier i fyra dagar, det är obeskrivligt. Nästa år måste jag dit!

    (Det enda Edda svarade när jag frågade vad hon ska göra i morgon var ”läsa”. Jag älskar henne och hennes intressen.)

    • Tänk att minnet från 2012 fortfarande håller dig vid liv! Men må du snart få tanka nya minnen.

      Så sjukt bra intressen Edda har. Hoppas man någon gång igen i livet får svara ”läsa” på frågan om program för morgondagen.

  2. Jag var första gången på bokmässan och det var ju nog riktigt magiskt! Satt förresten framför dig under den stora feministdiskussionen men orkade inte börja tvinga mig på dig. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s