Nitar och läder

Hemma hos oss finns ett svart läderarmband med nitar. Och varje gång jag ser det ser jag kärlek. 

Ingrid har haft tydliga visioner för sin klädstil sedan hon var knappt två år ung. Länge levde hon i klänningar med blommor och volanger och spetsar. Hon bar sina julfestklänningar till vardags och var väldigt mycket… prinsessa. 

För ungefär ett och ett halvt år sedan tog prinsessperioden slut. Med besked. De plagg som veckan innan var de enda som gick var plötsligt gale fel. Rosa var dödens färg och svart var livets. 

Sedan dess lever vi med läder, leopardmönster, nät och päls. Jag som trodde att jag hade svårt för rosa volanger. 

Ha. 

Hemma hos oss finns ett svart läderarmband med nitar. Och varje gång jag ser det ser jag kärlek. 

Ingrid fick nämligen armbandet av sina farföräldrar. Och jag är övertygad om att de, i likhet med alla österbottniska farföräldrar, nog tycker att det finns vackrare armband för sjuåriga flickor. Men ännu mer övertygad är jag om att de inte tycker att det finns vackrare sjuåriga flickor än deras sondotter. Och de ville ge henne något som hon skulle tycka var vackert. 

Hon har haft armbandet nästan alla dagar sedan dess. Och varje gång jag ser det ser jag kärlek.

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s