Vi andas i samma takt

Jag verkar vilja gå mot strömmen hela tiden numera. Igår var jag det välmående skilsmässobarnet och också idag ska jag hävda att jag inte alls passar in i statistiken. 

Semester plus parrelation lär ju inte vara lika med sant. På pappret ska den här tiden slita mest. Och jag fattar inte.

För vi mår alltid bäst när vi har mycket tid tillsammans. När vi inte jobbar i omlott. När vi hinner tala om annat än praktiska bestyr. När vi andas i samma takt och den takten är sund. När – och jag tror att det är det mest avgörande – vi båda två har det vi behöver och lite till. Så att det räcker och blir över till livsnödvändig generositet och vilja att unna sin älskade. 

Och aldrig är det så lätt att få vad vi behöver som när vi har gemensam semester. Vilotid. Väntid. Dejttid. Löptid. Lästid. Jarotid. Surftid. Släkttid. Egentid. 

Att känna efter och veta vad man själv behöver är viktigt. Att våga och få uttrycka sina behov är lika viktigt. Att bemöta varandras är viktigast av allt. 

Vi har insett för länge sedan att jag behöver mer än Fredrik. Av typ allt. (Jag vet. Jag är lite jobbig. Men jag har heller aldrig påstått något annat.) En bra semesterdag för mig innehåller två programpunkter och en bra semesterdag för Fredrik innehåller en. I början av vår gemensamma vandring försökte jag anpassa mig. Men när Fredriks fotbollsträning vissa dagar var min enda programpunkt insåg vi att vi måste göra om och göra rätt. 

Det går inte alltid. Förstås inte. Utan barn gick det väldigt lätt, men med barn är tiden mer begränsad och sällan har man allt man behöver som småbarnsförälder. Men åtminstone vi kommer närmare det under semestern än annars. Och då mår vi bra. Han mår bra. Jag mår bra. Vi mår bra. 

 Fotade sommaren 2014. Av Kavilo photography. Hemska saker så roligt det var!  

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s