Två liv

Jag har helt klart två liv. Ett vardagsliv och ett semesterliv.

Jag älskar mitt vardagsliv. Mitt jobb, mina vardagsvänner, min församling, oftast min hemstad. Min vardag. 

Och jag älskar mitt semesterliv. Mitt sommarhus, mitt semesterparadis hos systerfamilj i Sverige, mina vänner i Österbotten, närheten till föräldrar och familj. Min semester. 

Jag är nästan aldrig hemma när jag har semester så gränsen mellan de två liven är tydlig. Det är lätt att koppla av och koppla bort när man lever långt från den plats där man egentligen lever. Miljöombyte gör gott och det görs tvärt och regelbundet. Och det är fint att få längta. Först till det ena och sedan till det andra. 

Vilken gåva. Att få ha två liv att trivas med. Många får ju knappt ett. 

  

Ingrid. Med den glasstårta som min svåger gjorde till hennes födelsedag. Ingrid. Som en gång sa att hon bor i Österbotten på sommaren och i Helsingfors på vintern. Och vill ha det så. 

 

Arvid. Med kusin. Ännu rätt omedveten om det dubbelliv som är också hans. Men väldigt nöjd med allt liv han kommit i kontakt med hittills.

Och ja. Det är systern som kan fota som fotat. Hon kan typ allt! De flesta gåvor sparades till mina yngre systrar. Herren höll tillbaka lite när han designade mig. Därmed verkligen unte sagt att jag skulle vara en misslyckad varelse. Därmed blott sagt att de tre som kommit efter mig är sanslöst bra!

Advertisements

One thought on “Två liv

  1. Öh… Höll tillbaka? Du som har begåvats med så mycket! Dina systrar måste vara något slags underbarn… 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s