Livet i mig

 
Här ligger jag i systerns och svågerns säng och känner livet i mig. Sommarlivet. Bästa livet. Jag hinner bara nästan skriva, egentligen jobbar jag heltid med att läsa böcker, prata med syster och äta glass. 

I heltidstjänsten ingår också delat ansvar för fem barn. Det är lätt nu. Varje gång vi ses är det lättare. Nu med fem barn under åtta år är det kännbart bekvämare än det var för ett år sedan när den minsta var rik på förmåga men fattig på vett och konstruktiva intressen. Värst var det kanske när de var fyra stycken under fem. Stryk kanske förresten. Varje dag var en prövning, varje vilostund ett andningshål. Att bara vara en förmiddag fanns inte.

Nu plötsligt är vi bara mest. Nu plötsligt finns det. Och vi klagar verkligen inte.

O, föränderliga fantastiska frustrerande finurliga småbarnsliv.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s