Den mediasexiga bilden av mig själv

Ja, jag är kristen. Men jag gör faktiskt så gott jag kan. Jag vill inte vara den uppenbarligen väldigt mediesexiga bilden av mig själv; fördömande, homofobisk, tråkig, bakåtsträvande och dum i huvudet. Jag försöker vara något helt annat.

Oftast.

För ibland blir jag ärligt talat så trött på att försöka att jag bara vill kasta in handduken. För det är hopplöst och uttröttande att försöka vara bättre när folk ändå envisas med att tro det de vill tro. Varför ska jag vara generös och varm och kärleksfull när så många redan är så övertygade om att jag är småsint och kall och hatisk? Jag börjar liksom inte på noll. Jag börjar på minus. Och ofta får jag inte ens chansen att arbeta mig över till rätt sida av den där linjen. Folk slutade lyssna redan för länge sedan.

Jag vet förstås att jag måste försöka i alla fall. Motvind är inget hinder som räknas. Alternativet finns inte ens. Inte på riktigt. Men jag blir trött och jag blir ledsen. Min vilja att vara något annat blir lite mindre varje gång jag påminns om att folk ändå har sin uppfattning och är ganska ovilliga att ändra på den. Jag försöker göra gott och tänka gott, men i en värld som vill få tro att jag gör och tänker ont.

Om målet är att kristna ska bli mindre fördömande, homofobiska, tråkiga, bakåtsträvande och dumma i huvudet så tror jag att de flesta försök som görs i kommentarsfält och blogginlägg och debattinlägg är riktigt dåliga försök. Men jag undrar ibland om det faktiskt är målet. Eller om målet snarare är att få fortsätta hata och förakta dem som står på andra sidan.

Vi människor blir sällan bättre än någon annan människa förväntar sig att vi ska bli. Det måste vi komma ihåg varje gång vi lägger dåliga stämplar på varandra. Då begränsar vi varandra. Sedan när vill vi det?

Advertisements

2 thoughts on “Den mediasexiga bilden av mig själv

  1. Kanske har du läst Kaj Korkea-Ahos kolumn i dagens Hbl? Jag fick en känsla att du svarar honom liksom mellan raderna.

  2. Måste bara kommentera att här har du en ateist som börjat läsa din blogg och tycker att du är underbar! Väldigt smart och varm kvinna, är du.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s