Världens minst viktiga gallupundersökning

För tre år sedan hade Ingrid en Mumin-julkalender. Varje morgon öppnade hon en lucka och varje morgon innehöll luckan en ny muminfigur. Tjugotre mumindalsinvånare och ett Muminhus var våra när julafton kom. 

I december räknade jag figurerna. För att se hur många som fanns kvar efter nästan tre år i vårt hem. Svaret var nitton.

Jag berättade förundrat för en vän. Jag kunde inte för mitt liv förstå att nitton figurer fanns kvar. Hon lyssnade, lika förundrat. Hon kunde inte för sitt liv förstå att nitton figurer fanns kvar. 

Det tog en stund innan vi insåg at vi var förundrade av helt olika orsaker. I min värld var det obegripligt att så många som nitton fanns kvar ännu efter tre år. I hennes värld var det obegripligt att fem figurer var spårlöst försvunna. 

– Hur lyckas barn alltid tappa bort saker? sa hon. 

Jag bifogar en bild. För att du ska förstå hur små de här figurerna är. Jämförelseobjekten är en fjärrkontroll till Apple-tv och en (mycket torr) tumme. Du ser ju själv; den där muminska förfadern är ju löjligt liten! Hur KAN han fortfarande finnas kvar? 

   

Min gallupfråga är förstås: i vilket läger står du? I det lägret som förundras över att nitton av tjugofyra finns kvar eller i det lägret som förundras över att fem försvunnit med årens gång? 

Advertisements

9 thoughts on “Världens minst viktiga gallupundersökning

  1. Hör till dem som tar hatten av för ett barn som hållit reda på så små saker i flera år. Särskilt då jag jobbat som lågstadielärare och sett hur barn kan slarva bort tre pennor i veckan har min respekt vuxit för barn som faktiskt har koll.

  2. Hahaha… Utan att ha egna barn så är jag ändå otroligt fascinerad över att nitton är kvar! Bra jobbat! De andra har väl sagt “plong” i dammsugarröret.. Och du gör nåt åt den där tummen den ser inte ut att må riktigt bra.. ;-D

  3. Haha…även här de samma figurerna hos oss och jag kan med säkerhet säga att har vi 10 kvar så är det bra 😊 så duktiga Ingrid! Och tummen blir nog bra med lite handkräm 😉 mina händer ser permanent ut sådär 😜

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s