Livsfarligt att vara kristen

Jag säger inte att jag är rädd. Men inte är jag motsatsen till rädd heller. Tanken på de 21 kristna egyptier som kallblodigt avrättades förra veckan förföljer mig. Liksom tanken på de tre brittiska tonårsflickor som ungefär samtidigt lämnade Storbritannien för att ansluta sig till IS, ingen av dem äldre än min sextonåriga lillasyster och ingen av dem äldre än de förstaårsstuderande jag är grupphandledare för. För att inte tala om de minst 90 kristna kvinnor och barn som har kidnappats och fruktar för sina liv just nu.

På många ställen i vår värld är det livsfarligt att vara kristen idag.

I ljuset av det spelar det uppriktigt sagt ingen roll alls att många kallar mig korkad för att jag är kristen men i ljuset av det spelar det enormt stor roll att många vägrar respektera min tro. För det är just fasansfulla frukter av brist på respekt som skördar liv ute i världen nu.

Och nej, jag tror inte att lösningen är att alla religioner försvinner och det kommer de hur som helst inte att göra imorgon så vi behöver en annan plan. Det är troende som dödar och det är troende som dör, religionerna spelar en enormt stor roll i vår värld idag och lär inte vara borta imorgon eller ens dagen därpå. Också utan religioner kommer den som vill hata och döda alltid att hitta en orsak. Precis som den som vill idiotförklara och förakta alltid kommer att hitta sin.

Så nej, jag tror faktiskt inte att lösningen är att vi som har en tro dämpar den för att låta bli att provocera. Jag vägrar dölja och gömma min tro i rädsla för att bli idiotförklarad när det finns människor som vägrar dölja sin trots att de vet att det kostar dem livet. Mera än någonsin vill jag hålla fast vid min tro och hävda min rätt att tro på min Gud. Bara så kan jag ens på något enda litet sätt hedra minnet av de människor som fått ge och de människor som kommer att få ge sina liv för att de tror på samma Gud.

Advertisements

3 thoughts on “Livsfarligt att vara kristen

  1. Tack för ett bra inlägg! Det är inte alls roligt det som är på gång i världen just nu (och inte bara just nu, utan för det mesta på lite olika ställen i världen). Sån oförklarlig ondska.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s