Vem av oss har råd?

Ja, jag är kristen. Det betyder inte per automatik att jag är korkad, fördömande, fantisk, verklighetsfrånvänd och kärlekslös. Det betyder inte att jag tror att du är sämre än jag om du tror på något annat eller om detta något annat är inget. Det betyder inte heller att jag har starka åsikter om hur andra väljer att leva sina liv och tycker att alla måste följa mina principer. Det att jag är kristen betyder att jag är kristen. Punkt.

(Och det är dessutom långt ifrån det enda jag är.)

Jag tycker inte synd om mig själv för att det finns människor som tycker illa om mig bara för att jag tror. Jag tycker synd om mänskligheten för att det är så. Jag tycker det är allas och hela världens förlust varje gång vi lättvindigt avfärdar och avvisar varandra.

Vem av oss har råd med det?

Tro inte att du vet allt om vem jag är bara för att du vet att jag ser på livet på ett annat sätt än du. Ta reda på vem jag är istället. Vi är alla så mycket mer än våra sätt att se på världen och vi förminskar både varandra och oss själva om vi inte vågar mötas bortom dem.

Vad är det värsta som kan hända om vi närmar oss varandra med öppenher och respekt? Att vi lär känna varandra? Att lär oss älska varandra? Att vi inser att vi hade fel? Att vi lär oss något nytt? Att vi växer som människor?

Det har vi råd med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s