Våldta i sömnen och gå fri

En kvinna blir våldtagen. En man blir friad. Efersom han säger sig ha våldtagit i sömnen, av misstag. En ledande sömnexpert säger i rättegången att det är osannolikt att våldtäkten begicks i sömnen. Ändå går mannen fri.

Det är ruttet. Så absurt att det skrämmande nog blir nästan komiskt. Vad mer kan vi säga oss göra i sömnen? Liksom? Men mest av allt är det ruttet.

Oavsett om mannen sov eller inte så har vi en våldtagen kvinna. En våldtagen kvinna som vågade och orkade anmäla (vilket vi ju vet att är ovanligt) och en kvinna som nu blir helt utan den tillstymmelse till upprättelse som en fällande dom kanske kunde ha varit. Hon har ju oavsett mannens sömnläge blivit utsatt för ett brott och att inte fälla förövaren är på något plan detsamma som att inte erkänna det brott som begåtts mot henne.

Det finns så mycket som är så otroligt fel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s