Intelligens

Är det bara jag eller är intelligens den typ mest hyllade egenskapen av alla i dagens värld? Och är det bara jag eller är intelligens utan godhet egentligen bara farligt?

Jag blir så trött på diskussioner där alla bara vill överträffa varandra. Det viktigaste är inte alls att växa som människor och lära av de andra, det viktigaste är att visa hur smart och snabbtänkt man själv är. Att ha fel är en dödssynd. Att inte kunna motivera sin åsikt tillräckligt välformulerat är ett misslyckande.

När jag ser tendensen hos mig själv vill jag bara gömma mig under en sten. Hur dålig får jag vara? Hur kort får jag ha kommit på min resa mot en bättre version av mig själv?

Må min godhet växa med min kunskap. Må den växa om kunskapen. Må min hjärna vänta in ett hjärta gott nog för att förvalta stor kunskap. Må jag inse att det största aldrig är att vara störst själv utan att se andra bli större. Och det kostar godhet mer än det kostar kunskap.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s