Ofrivillig träningspaus

Jag hade en så fruktansvärt bra träningsperiod på gång. Tolv veckor i sträck sprang jag enligt schema tre eller fyra gånger i veckan. Fuskade en enda gång men ersatte det fusket med 25 km på motionscykel. Jag var frisk och stark och nästan snabb. Jag sprang 16 km i minus sju grader och lite sol några dagar efter jul och njöt varje minut. Seger!

Men sedan plötsligt blev jag sjuk. Förkyld. Och tog en mycket ofrivillig träningspaus på nästan två veckor.

Igår sprang jag sex kilometer. Långsammare än typ någonsin förr. Sämre än typ någonsin förr. Med högre puls än typ någo… Ja, du fattar.

Jag vet inte vad jag ska skylla på. Jag behöver desperat en förklaring och en ursäkt. Fanns det lite förkylning kvar i kroppen? Var snöslasket så otroligt tungt? Hände det märkliga saker på börsen? Var det fullmåne?

I något skede övervägde jag att byta gren. Det kändes som jag hade tappat allt jag byggt upp under lång tid.

Idag sprang jag sex kilometer. Långsammare än vanligt men snabbare än igår. Sämre än vanligt men bättre än igår. Med högre puls än vanligt men med lägre pu… Ja, du fattar.

Kondition är i sanning en färskvara. En paus på nästan två veckor känns av. Men en träningsputki på två dagar känns också av. Det som lätt förändras till det sämre förändras också lätt till det bättre. Tack och lov för den naturlagen.

Nu kör jag igen. Hoppas jag. Jag mår så bra av att springa. Jag mår så bra av att få vara frisk.

2015/01/img_1084.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s