Hur hon ser på dem

Hon har redan varit på ungefär elva skriftskoleläger. Största delen av sitt sexåriga liv har ordet konfirmand varit vardagsmat för henne. Det finns en massa tonåringar i hennes liv, tonåringar som hon kan namnet på, tonåringar som hon är trygg med och tonåringar som hon ser upp till. Hon kan fortfarande ibland prata om den konfirmandflicka som hon tyckte att var den allra finaste på sommarens läger. Den flicka som dikterade Ingrids frisyr dagligen bara genom att komma till matsalen för att äta frukost. En flicka som jag inte tror att Ingrid träffat sedan dess.

Jag undrar ibland hur hon ser på dem, på alla de där tonåringarna som kommer och går i vårt hem och vårt liv. Jag undrar nästan ännu oftare hur hon ser på vår relation till dem, på de där halvvuxna och nästan vuxna människorna som är ett så självklart inslag i vår vardag och som får en så stor del av de reserver vi egentligen inte alltid har.

Jag tror att de i hennes värld är de största, vackraste och mest beundransvärda som finns. Jag tror hon känner att de tycker om henne och jag vet att hon älskar att vara tillsammans med dem. Idag fick hon lussa med tretton tonåringar på församlingens julfest. Hon fick sjunga fyra olika sånger på tre olika språk. I stämmor, även om just hon nog alltid sjöng melodin. Hon fick läsa en text om vem Sankta Lucia var. I mikrofon. Hon fick vara med. Hon fick vara en av dem. Det gav de henne idag, de här tonåringarna som aldrig någonsin slutar imponera på mig.

Jag tror hon somnade väldigt gott i natt.

IMG_0856.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s