Min Lucia heter Amanda

Också i vår väljer Finland sin Lucia. Också i år finns tio kandidater och jag är övertygad om att de alla skulle vara goda lucior. Också i år röstar man genom att bidra till en insamling, i år går pengarna till barnfamiljer som av olika orsaker behöver hjälp. Ett ändamål som tyvärr är ruskigt angeläget och aktuellt. Vi har under hösten fått se lite för obehagliga konsekvenser av då barnfamiljer hade behövt mera hjälp än de fått. Vi vet att det kan kosta liv. Vi vet att insamlingen kan vara med och rädda liv.

I år heter kandidat nummer ett Amanda och hon är nominerad av en annan Amanda, mig. Jag lärde känna Amanda för drygt fyra år sedan när hon var konfirmand på församlingens skriftskolläger och hon har sedan dess funnits med i mitt liv på olika sätt. Redan från första början har hon imponerat på mig. Hon är stark ung kvinna som vågar vara sig själv i alla lägen. Hon har ett gott hjärta, hon är ansvarstagande och pålitlig och hon bemöter människor på ett oerhört fint sätt då hon lyssnar och ger andra utrymme samtidigt som hon bjuder på sig själv. Hennes sångröst är magisk, men den är långt ifrån det bästa med henne.

På Amandas kampanjblogg berättar en rad personer om varför de väljer att rösta på kandidat nummer ett i år. Ännu idag kan du vara med och rösta, ännu idag kan du vara med och bidra till insamlingen och därmed hjälpa en barnfamilj som behöver hjälp. Rösta!

Amanda har hela tiden sagt att man inte kan välja fel Lucia, att det viktigaste är att man röstar så att insamlingen får de medel som behövs för att hjälpa. Hon har naturligtvis rätt. Men om du vill rösta på ett säkert kort kan du se det här inlägget som ett tips.

Min Lucia i år heter Amanda.

1

IMG_6035.JPG

På bilden ovan är Amanda Lucia på församlingens julfest för två år sedan. Ingrid, då 4 år, fick vara liten tärna och stal kanske en del av showen. Men för Ingrid själv gällde nog bara Lucian den dagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s