Dåliga dagar

Dåliga dagar kommer och dåliga dagar går. Det riktigt jobbiga med den dåliga gårdagen var att den kom efter ett veckoslut som jag tillbringade i Stockholm med mina föräldrar och syskon. Utan barn.

Enligt konstens alla regler borde jag ha varit mitt bästa jag igår. Närvarande, lyhörd, tålmodig, svårretlig. Istället var jag en stilstudie i motsatsen.

Den kärlek som jag hoppades att skulle hela helade. Tänk att mina barn kan älska mig hel. Tänk att deras kärlek kan upprätta mitt med fog ruttna samvete. Tänk att de har en sådan kraft i sig, mina små liv.

Idag blev bättre. Jag blev bättre. Både skrämd och stärkt av gårdagen var jag idag nästan så närvarande, lyhörd, tålmodig och svårretlig som jag vill vara. Som jag borde ha varit igår. Som jag vill vara alla dagar.

Föräldraskap fascinerar mig. Av okänd anledning fascinerar det mig mera nu än tidigare. Det lär bli många tankar kring det nu. Hoppas du orkar ta del av dem. Hoppas du orkar dela med dig av dina. För just nu upptar det mina tankar. Jag kan inte bestämma mig för om föräldraskapet är det märkligaste eller minst märkliga som hänt mig.

Troligtvis både ock.

IMG_0482.JPG

På bilden är jag i centrala Stockholm för ett par dagar sedan. Jag var just så glad som jag såg ut. Jag tankade just så mycket energi och kraft att det borde ha räckt mer än väl igår. Det gjorde inte det. Men det räckte idag. Och det får räcka idag.

Advertisements

3 thoughts on “Dåliga dagar

  1. jo, känner igen också det där. Kanske lite som vår gemensamma vän M.K sa, att då man får mycket egentid kan det snarare än skapa förnöjsamhet väcka längtan efter ännu mer tid för sej själv…Vilket kanske också kan bidra till lättretligheten? Själv tycker jag mej vara en nöjdare förälder sen jag började jobba heltid igen, hmm, motstridigt?

  2. förädraskapet är definitivt en strid . Coelho har sagt lite för mycket, tycker jag, men följande sa han bra: “Du är inte besegrad förrän du ger upp. “

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s