Känner mig lika dålig

Alla dagar somnar jag och vet att jag inte har varit världens bästa mamma. Men de flesta av alla dagar somnar jag och vet att jag gjort tillräckligt och varit tillräckligt.

Ikväll vet jag faktiskt inte.

Jag har varit lättretlig och stressad och sur och otrevlig. Hela dagen. Hela. Minsta lilla motgång har ätit sig in i mig och tyvärr har de motgångarna varit onödigt många just den här dagen när min kapacitet att ta emot dem var så gränslöst begränsad.

Jag har hört mig själv säga dumma saker åt mina barn. Sådant som en mindre vetande version av mig själv säkert lovat att aldrig någonsin säga. Jag har krävt för mycket av dem bara för att jag själv inte räckt till och orkat. Som om de på något sätt ska lappa där jag brister. Som om de på något sätt kan det.

Nej. Ikväll somnar jag nog och känner mig lika dålig som jag borde känna mig.

Och tänk. Ändå. Min älskade dotter somnar just nu bredvid mig i sängen. Hennes andning blir tyngre as we speak. Hennes lilla, varma hand vilar på min mage. Jag är hennes trygghet. Till och med idag när jag är ännu mindre värdig än vanligt så tycker hon – den mest fantastiska som finns – att jordens tryggaste plats är där jag är.

Om det inte är storhet, störsthet, så vet jag inte. Om det inte helar ett trasigt modershjärta så vet jag inte. Om det inte ändrar allt så vet jag inte.

Godnatt, ljuvliga unge. Imorgon blir det bättre. Imorgon blir jag bättre.

IMG_8826.JPG

Advertisements

3 thoughts on “Känner mig lika dålig

  1. Ja, vet du…vi är alla där ibland. Man måste dock vara snäll och överseende med sig själv också. Ingenting blir bättre av att man slår på sig själv då man redan ligger. Vi gör garanterat så gott vi kan i just den stunden och fast det inte är brilliant och pedagogiskt räcker vi till ändå.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s