Oförskämt vaken

Tack för att ni berättat hur era små somnar! Vi får fortsätta tänka och fundera och förhoppningsvis hitta en lösning.

Medan detta inlägg författas blir lördag söndag och Ingrid är fortfarande oförskämt vaken. Trots det känns kvällen nästan som en seger, ty inte en enda gång under de fyra (!) timmar som gått sedan hon gick till sängs har vi varit ens närapå osams.

Men om man ödmjukt får önska mer än frånvaro av bråk skulle hon ju gärna få sova redan vid elva. Det här är ändå tredje kvällen den här veckan som hon somnar först efter kvart före tolv. Kalla mig gammaldags, men nog känns det ju lite sent för en femåring.

20131124-001118.jpg

3 reaktioner på ”Oförskämt vaken

  1. Jag somnade själv sent som barn och har som vuxen också svårt att varva ner till natten. Jag skulle gärna (mycket mycket gärna) sova tidigare och bättre, men nu verkar jag inte vara en sån människa (även om jag jobbar på det). Så kanske ni kan hjälpa Ingrid med sovrutiner genom avslappningsövningar och liknande? Hjälpa henne med verktyg? Hon verkar vara en ganska känslig personlighet hon också (?), så kanske det gör att det är svårt att sova. (Är man HSP är man ju känsligare för alla slags intryck – också länge efter att man fått dem.)

  2. Oi voi. Jag tänkte faktiskt också på att en ”vuxen sömnskola” med nån sorts avslappningsövningar/mindfulness kunde funka för ett barn i Ingrids ålder. Om man är av den filosofiska och funderande sorten, kan man ju ha svårt att tömma huvudet så att sömnen kan komma. I vår sömnbibel ”Unihiekkaa etsimässä” fanns inte riktigt någo råd som ni inte har provat på, men tänk om det sku finnas nån sömnkonsult eller psykolog som hade övningar som kunde tillämpas för ett barn?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s