Vår andra princip

Nu ska vi tala om mat. När jag sammanställde några av våra principer kring mat insåg jag att vi har funderat ganska lite när de skapats och att det inte finns någon klar och tydlig agenda eller logik bakom. Men så här ser det ut just nu:

– Det enda småätande som tillåts är tuggummi (en snabb och diskret vuxen kan på egen risk flexa här, men nåde den som blir påkommen med godsaker mellan måltider).

– Alla måltider intas vid matbordet i sällskap av de andra hemmavarande familjemedlemmarna (Ingrid har dock en klausul här sedan förra veckan; söndagens samtliga måltider får hon om hon vill inta i sitt rum till toner av barnmusik- eller saga). När man är mätt och belåten får man gå från bordet efter att ha dukat av tallrik, glass och bestick.

– Vid morgonmålet får man läsa tidning eller bok eller surfa, annars inte.

– Man måste inte äta grönsaker. Alls.

– Man måste inte äta upp sin mat.

– Men man får gärna dricka upp sin mjölk (eftersom ”man” i det här fallet är en mjölkallergiker med ett dyrt substitut).

6 reaktioner på ”Vår andra princip

  1. En helt annan sak. Tacktacktack för tipset om hur man kommer igång med att springa! Jag har just sprängt FEMMAN :):) efter att ha följt programmet i två månader!

    • Grattis!! Vad jag gläder mig med dig! Visst gick det smidigt? Ska du nöja dig med femman eller tar du nästa program och jobbar dig mot tian? Heja på dig! Var stolt över din prestation!

      • Tack! Jag har börjat jobba mot tian. Gillar att man liksom backar tillbaka och repeterar. Jag måste inte genast höja ribban. 🙂

      • Preciiiis! Det är det fantastiska. Den där känslan av att man nog kan mera än man måste. Bra känsla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s