Nystart

Ni vet den där känslan när man inser att man inte skrivit ett blogginlägg på en vecka och knappt ägnat bloggen en tanke på samma tid. När man sedan plötsligt saknar den men känner att inget inlägg är värdigt nog för en nystart. Vad gör man då?
Kanske konstaterar att det pretentiösa må ha sina sfärer men att den här bloggen inte hör dit och kör igång på det mest ödmjuka av vis; genom att berätta vad som hänt, vad som varit.
Jag har haft det bra. Men jag har haft det dåligt också. Förvånansvärt dåligt. Sådär att jag inte kunde sova en natt. Sådär att jag inte kunde le från hjärteroten en dag. Aldrig vet man vilka sår som kan rivas upp. Också hel hud kan tydligen blöda om man bara skrapar på exakt rätt ställe. Mina tankar är fortfarande ofta hos människor jag egentligen inte känner. O, liv. Jag har också haft det bra. Till och med alldeles sjukt bra. Torsdagskväll med en älskad vän och två riktigt små var samtidigt både helande och roligt. Torsdagsnatt med en älskad syster var inne på lite samma spår. Fredagens glädjenyheter blev någon slags krona på det där goda. Sedan var jag i Österbotten en sväng. Till och med det.
Nu är jag hemma igen. Vi fick tillgång till vår lägenhet i fredags. Men sitter fortfarande i vår etta och en halva på 30 kvadrater. I vårt riktiga hem huserar svärföräldrarna. Samtliga tak där har målats idag. Och köket. Och ett halvt barnrum. Och på den vägen fortsätter det imorgon. Tajmingen är usel. Riktigt, riktigt usel. Allt – och jag menar ALLT – ska hända den här veckan. Också sådant som egentligen aldrig händer. Och på en höft på sidan om i marginalen ska vi återerövra vårt hem. När den är helt vitmålad. Dessutom har jag tänkt låta bli att fuska med mitt träningsprogram. Ha! Halvmarathon i september. Vem skulle ha trott det? Så att sådant. Får jag komma tillbaka nu?

9 thoughts on “Nystart

 1. Hej Amanda!

  Härligt att ni snart får flytta hem igen!

  Jag skulle vara intresserad att höra din åsikt ang. post-graviditets kroppen. Jag skrev precis ett blogginlägg om hur jag känner en press från omgivningen att snabbt komma i form och att “bli som vanligt” igen. Undrar hur du har förhållit dej till detta fenomen? Kanske det bara är jag som hittar på någon inbillad press? Skulle vara intressant att höra dina tankar om detta…

  /Lina

  • Tack, Lina för din kommentar! Det blir fint att flytta tillbaka.

   Och tusen tack för ditt önskemål om inlägg. Jag ska absolut skriva om det!! Känner att jag vill ge det mera tid än jag ha idag, men det kommer snart.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s