En måndag i slutet av februari

7.45 Ingrid vaknar och vill att det ska vara morgon. Hon fick inte som hon ville.

8 Det är morgon. Vi väcker Arvid. Fixar gröt åt de flesta familjemedlemmarna, morgonmyser och mår väl. Älskar att våra måndagar får vara som de är.

10 Jag och Ingrid går till vårt nya bibliotek. Vi gillar.

11 Vi handlar mat, lagar mat, äter mat, vilar på mat. Jag pratar med min syster som jag saknar. En av alla de systrar jag saknar.

13 Jag jobbar stenhårt. Fredrik springer. Arvid sover. Ingrid ser Peter Pan på finska.

15.30 Vi har träff på café Regatta med bästa vännerna.

15.50 Vi anländer till café Regatta och träffar bästa vännerna. Jag gör något för första gången i mitt liv; beställer och äter två bakverk på café. Kändes först lite förbjudet och kändes sedan lite skenheligt eftersom jag på mera hemlika domäner gladeligen kan äta betydligt fler än två bakverk.

17.30 Vi kommer hem. Arvid vilar, Fredrik och Ingrid har litteraturstund, jag jobbar igen.

18.15 Jag springer. Kort, långsamt och garanterat inte vackert. Men jag tycker faktiskt det är roligt. Åtminstone inte direkt plågsamt.

19 Vi lagar kvällsgröt, borstar tänder, läser kvällsbok, sjunger och ber. Men mest av allt trippar vi på tår för att inte väcka björnen. Vår i vanliga fall (nu just) så harmoniska dotter är enormt trött efter ett roligt veckoslut och så här på kvällen är hon plötsligt väldigt, väldigt öm. Slår sig, både fysiskt och själsligt flera gånger. Hennes värld rasar när jag av misstag råkar  stiga på en barbiedocka som hon just har bäddat ner till natten. Ja. Ni med barn kanske vet vad jag talar om.

19.30 Ingrids ”lägger sig”. Fredrik försvinner (inte för evigt, men för ikväll). Jag byter några blöjor, smörjer in Arvids hud, njuter av att han efter två och en halv dagar med feber och gnälligt humör är sitt vanliga glada jag igen. Även om  han var bedårande också när han var krasslig.

20.30 Arvid lägger sig. Somnar smärtfritt. Jag kokar te. Äter cashewnötter. Läser. Surfar. Jobbar. Älskar att våra måndagar får vara som de är. Sluter alltså en cirkel.

Så att sådant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s